Asbest  

                      Netwerk gezien, Nederland 2, 12-02-2008, 8 uur 20. Ongeval met asbest op de lagere school met kleine kinderen. Onbegrijpelijk maar waar. Hoe lang nog?                Gashaarden Speciaal.

           Deze pagina gaat over het asbest dat wij nog steeds aantreffen bij de mensen thuis waar wij Gas- en Watertechnische werkzaamheden komen uitvoeren. Wij bedoelen met deze asbest de asbest platen die men vroeger onder gashaarden (gaskachels) en staande CV ketels plaatste. Vroeger wist men niet beter, maar thans is dit natuurlijk heel ongezond en zelfs levensgevaarlijk. Nu komen wij nog steeds asbest platen tegen die de vloer moeten beschermen tegen de hitte straling van de gashaard. Wij vervangen deze door ze heel langzaam en rustig nat te verwijderen en te verpakken in een grote vuilniszak, goed dichthouden en er langzaam mee naar buiten gaan. Buiten op de grond heel goed nat maken. Daarna de plaat rustig in kleinere stukken breken en de breuklijnen goed nat maken. Vervolgens zonder veel bewegingen opnieuw goed verpakken in een driedubbele vuilniszak. Deze zakken kan men dan speciaal aanleveren aan de gemeentelijke milieustraat in een speciale asbest afvalcontainer.

           Ook liggen er nog vaak asbest platen voor de brandbeveiliging onder de staande CV ketels bij de mensen op zolder. Vaak ook nog platen asbest voor aftimmering (afvoerleiding) van het dakbeschot of afwerking van de schouw in de huiskamer.  Deze aftimmeren kan men het beste doen met stevige dikke platen gips, is ook zeer brandveilig en niet gevaarlijk. Voor afwerking van de schouw kan men ook een stevige aluminium plaat gebruiken. De platen asbest onder de staande CV ketels kan men net als hierboven beschreven rustig verwijderen. Eerst nat maken met een plantenspuit en dan in een grote zak, dichthouden en dan naar buiten. Verder behandelen als boven beschreven. Rustig zonder veel bewegingen van het materiaal en goed nat houden, vooral de breuklijnen. Het gaat vooral om de kleine stofdeeltjes die dan vrijkomen. Goed verpakken zoals boven en dan afvoeren.

                      Gashaarden

           Ook in de gashaarden zelf treffen wij nog regelmatig asbest aan. Asbestkoord voor de afdichting bij de glasruitjes en deurtjes. Kleine asbest plaatjes voor de bescherming van het heet worden van het gasblok. Het is natuurlijk ook verstandig om deze asbest rustig te verwijderen na ze eerst goed nat gemaakt te hebben. Het asbestkoord is te vervangen door keramisch afdichtingkoord wat wij in verschillende dikten bij ons hebben. Voor het beschermen van de vloer hebben wij ook een veilige en gezonde oplossing. Wij hebben in onze service aanhangwagen aluminium platen bij ons voor onder de gashaard. In veel verschillende maten. Als er geen maat voor u bij is kunnen wij deze ter plaatse op maat maken. Zeker zo veilig en veel gezonder. Mocht u na dit gelezen te hebben het niet helemaal bij u thuis vertrouwen kunt u ons gerust bellen. Wij komen het graag voor u op een veilige en vertrouwde manier veranderen zodat u gezond en veilig in uw woning kunt leven.

 Zie ook pagina Onderleg plaat.               

                                                       Gashaarden Speciaal.

           Goede raad is duur maar bij ons krijgt u hem voor niks via onze website.                  
                             2004 GTD Eindhoven - HOME