Conformiteitsverklaring

          Wettelijk gezien bent u als eigenaar van een gebouw als eerste verantwoordelijk voor de staat van de gas, water en/of elektrotechnische installatie.
De gemeenten houden tijdens de bouw toezicht op het bouwen van uw huis, het gebouw, en omdat de gas, water en/of elektrotechnische installatie onderdeel uitmaakt het gebouw dus ook op de aangelegde installaties.
Het toezicht wordt uitgevoerd aan de hand van de wetgeving, in dit geval het Bouwbesluit.
In toenemende mate hebben de verzekeraars meer en meer belangstelling voor het veilig functioneren van deze installaties. Bij ongevallen met deze dergelijke installaties zijn er naast het persoonlijk leed vaak aanzienlijke kosten.
 

          Gelukkig bestaan er al jarenlang erkende installateurs. Vraag uw erkende installateur naar de zogenaamde conformiteitverklaring. Het kan zijn dat de gemeente of de verzekeraar er naar vraagt. In dat geval heeft u een bewijs van de installateur dat de betreffende installatie door hem is aangelegd en aan de eisen van het Bouwbesluit voldoet.

          Als u wilt controleren of de afgegeven verklaring door een "erkende installateur" is afgegeven dan dient u de volgende gegevens in te vullen op het formulier van de erkenningsregeling, geheel in uw eigen belang.

Mocht uw verklaring afgegeven zijn door een niet 

                                  "erkende   Sterkin  -  SEI.   installateur" 

laat dit dan via "Contact" even weten.     

      Bovenstaande gegevens hebben wij van de website van Sterkin verkregen. Deze informatie is altijd en gratis op hun website te bekijken. Immers de vakorganisatie en wij zijn er om de mensen veilig te laten wonen en leven in hun vertrouwde omgeving. Bij twijfel meteen kijken of alles juist en erkend is geregeld.                                               

2004 GTD Eindhoven - Home                  Website Resolutie 1024 x 768