Gasleiding

                                              Onder vloer of kruipruimte

                  Wij monteren al jaren technische installaties en leidingen wat betreft CV installatie, koud en warm water, en gasleidingen. Gasleidingen zijn in het verleden overal gemonteerd. Sinds jaren mogen er geen gasleidingen meer onder de vloer (kruipruimte) gemonteerd worden die niet aan enkele zeer speciale eisen voldoen. Volgens de wet zijn kruipruimtes onbereikbare plaatsen en daarom zijn de eisen van montage van gasleidingen sterk veranderd. In de beton- of afwerkvloer mogen wel koperen gasleidingen ingestort worden met beschermmantel. Zo moet de gasleiding onder de vloer van begin tot het einde in een goedgekeurde Kiwa-Gastec gasdichte mantelbuis gemonteerd worden. Deze speciale mantelbuis moet bij begin en bij het einde van de gasleiding een stuk boven de vloer uitsteken. Als dan de gasleiding (in de mantelbuis) door welke oorzaak dan ook zou kunnen gaan lekken komt er geen gas onder de vloer. Hierdoor kan men bij een lek in de gasleiding het gas ruiken boven de vloer bij zowel het begin als bij het einde van de mantelbuis en onmiddellijk de juiste maatregelen treffen. Een daarvan is gas hoofdkraan dicht draaien en ons bellen.

                 Wij monteren gasleidingen en fittingen van Hencomap.                   www.comap.nl       www.comap.be   Sinds 1 Februari 2009 zijn de namen Henco en Comap samengevoegd tot Hencomap.

          Gas onder een vloer is echt het levensgevaarlijkste wat men kan mee maken wat betreft een gaslek. Als dit gas zou ontsteken (ontploffen) ontstaat er een drukverhoging van 300 bar die zijn weg naar buiten niet kan vinden en door alleen de vloer en de muren op te lichten zijn druk energie kwijt kan. Dit heeft tot gevolg dat het hele huis vernield wordt. Ook mogen in deze gasleiding onder de vloer geen verbindingen of koppelingen gemonteerd worden. Dus ook geen gasaftakking naar een ander gastoestel. Moeten er meer dan een gastoestel aangesloten worden dan moet men dus meerdere gasleidingen monteren voor elk gastoestel apart. Het liefst voor elk gastoestel een aparte aan/afsluitkraan monteren bij de gasmeter, zodat elk gastoestel afzonderlijk aan en uit (open/dicht) gedraaid kan worden bij de gasmeter voor de betreffende gasleiding naar het toestel. Altijd moet er ook nog een toestelkraan gemonteerd worden bij het gastoestel. Door deze strenge maatregelen hebben de fabrikanten doen besluiten een goedgekeurde leidingsysteem te ontwikkelen die goed onder de vloer gemonteerd kan worden aan een stuk van A naar B zonder verbindingen of aftakkingen. Dit is een vijf lagen buis van kunststof en aluminium die heel goed te buigen en daardoor goed te monteren is. Deze buis wordt compleet gemonteerd in een goedgekeurde Kiwa-Gastec mantelbuis zoals boven omschreven en hierdoor is een veilige en betrouwbare gasleiding gegarandeerd.

                  Als u de mogelijkheid heeft om alles opnieuw te monteren bij renovatie of uitbreiding is er de mogelijkheid om een gasverdeler te monteren. Dit is een verdeler naar elk van de gastoestellen in de woning. Elke aftakking heeft een vooringesteld debiet. Bij overschrijding van deze hoeveelheid sluit de gaskraan de toevoer naar het toestel. Dus bij een leidingbreuk sluit de kraan op de verdeler de gastvoer af naar dit toestel. Kijk voor technische informatie op www.comap.nl  Als u de home pagina opent ziet u de mogelijkheid om de Interactieve Catalogus te openen en in te zien. Kijk op blz. 167 en u ziet deze technisch noviteit. Geweldig goede uitvinding voor wat de veiligheid van gebruik van aardgas in huis ten goede komt. Op blz. 166 kunt u de informatie lezen over de AKB wat mogelijk is. Aluminium Kunststof Buis. Belangrijk hierbij is de montage van de gasleiding in huis en vooral de montage onder de vloer.

                      Een zacht koperen leiding is in vrijwel alle gevallen zeer moeilijk te monteren voorzien van een gasdichte mantelbuis voor de benodigde en goedgekeurde beveiliging. Voor alle duidelijkheid een zachte koperen Wicu buis met kunststof mantel is geen goedgekeurde leiding voor montage van een gasleiding onder de vloer. Voor montage boven en in de vloer is deze leiding wel goedgekeurd zowel voor gas als water. Deze buis moet men altijd proberen te solderen omdat deze leiding te zacht is om te knellen. Als het solderen niet kan altijd een steunbus/huls gebruiken. Daarom monteren wij altijd de goedgekeurde nieuwe AKB gasleiding compleet in een mantelbuis. Na montage doen wij altijd een drukproef en een zeer nauwkeurige dichtheidsproef voor een 100 % veilige en betrouwbare gasleiding. Hierna ontvangt u gratis van ons een door ons ondertekende Conformiteitverklaring op ons briefpapier dat de door ons gemonteerde gasleiding voor 100 % dicht, veilig en betrouwbaar is. Wij kunnen de boven beschreven werkzaamheden voor u uitvoeren onder Ervaring, Vakmanschap en Garantie. 

Gasleiding speciaal.

                  Wij zijn al jaren erkend door onderstaande stichting. Nu nog bekend.

Website Resolutie 1024 x 768         2004 GTD Eindhoven - HOME     Wij nemen tijd voor veiligheid!