Keukenboilers
                  

             De combinatie ‘maximaal comfort en hoog prestatieniveau’ vormt de basis van de compacte keukenboilers van Daalderop: de Close in en de Close-up. Binnen een handomdraai beschikt u direct over een forse straal warm water. Wachttijden behoren tot het verleden en maken plaats voor maximaal comfort. Doordat de Close in en de Close-up direct onder, respectievelijk boven het tappunt zijn bevestigd en het water geen lange afstanden hoeft af te leggen, bespaart u aanzienlijk op water- en energieverbruik. Dat is misschien wel de meest lucratieve kant van deze compacte ‘warmwaterleveranciers’.

          Algehele informatie over keukenboilers.

                   Zoals boven beschreven zijn er close in en close-up boilers. In is onder in het keukenkastje en up is er boven. Deze boilers mogen wel verplaatst worden van onder naar boven en omgekeerd maar de boiler nooit omdraaien. Altijd rechtop staande verplaatsen omdat anders het principe van de opwarming door een elektrisch element totaal verkeerd gaat en de boiler heel vlug stuk gaat, dus nooit omdraaien. Nu iets over het rendement en kostprijs. Het rendement van een elektrische boiler is goed met een heel klein stilstaand verlies. Er zit een schakelaar op met een grote E, dit is de Economische stand. Het kan ook nog iets hoger maar dit moet  men alleen tijdelijk doen als men even heel heet water nodig heeft. Altijd op de E stand laten staan. Gaat men lange tijd van huis af (vakantie), dan de boiler geheel uitschakelen. Het is mede daarom ook verstandig bij thuis/terugkomst alle leidingen te spoelen zonder het uitstromende water te vernevelen. Lees daarom ook onze pagina Legionella.

          Men krijgt met het gebruik van een keuken boiler een veel kortere wachttijd op het warm water tappunt. Hier verdient men dus heel veel energie mee. Het minder weg laten lopen van het eerste koude warm water en het niet hoeven laten branden van de grote hoger hangende combi ketel of geiser. Dit opstarten van deze meestal grote ketel en laten wegstromen van het stilstaande water kost niet alleen tijd maar ook energie. Maar er kleven natuurlijk ook nadelen aan een gebruik van een keuken boiler. Eerst de aanschaf prijs en de montage. Dit moet veilig en goed gebeuren d.m.v een inlaatcombinatie.

          Ook de afvoer van deze overstort moet op een natuurlijke manier afgevoerd worden. Ook de aansluiting van de koud en warm water leidingen kan men het beste doen met sterke en beveiligde flexibele aansluitslangen doen. Deze slangen moeten wel om de vijf jaar vervangen worden. Ook moet men deze slangen nooit knikken omdat deze anders kunnen scheuren door de te grote spanning. Men kan het beste iets langere slangen gebruiken en deze monteren met een grotere bocht/radius. Men heeft met het gebruik van deze keukenboilers een heel korte wachttijd voor warm water en veel energie winst, maar door de prijs van aanschaf, montage en vervangen van de aansluitslangen maakt men geen winst op de energie kosten. Wat over blijft is dus een heel hoog comfort, maar dat is niet gratis, wat u natuurlijk allang wist.

          Als men de boiler aanschaft voor vervanging van de keuken geiser wordt het weer anders. Had men een huurgeiser dan vervalt de huurprijs. Maar ook een groot voordeel is dat er  geen afgassen meer komen van het verwijderde gastoestel. Zeker als het een geiser was zonder afvoer. Ook met een geiser met afvoer wordt het een stuk veiliger omdat het afvoeren van de afgassen vanuit de keuken bijna altijd problemen geeft. Het monteren en gebruiken van een keukenboiler heeft dus ook nadelen maar als men een afvoerloze keukengeiser vervangt heeft men meer voordelen dan nadelen. De grotere veiligheid geeft voor ons de doorslag. Een afvoerloos gastoestel is altijd gevaarlijk, zie onze pagina  Denkvlam

Oververhitte boiler.

          Wij kunnen spreken uit ervaring en vakmanschap en dat doen wij dan ook.
 

© 2004 GTD Eindhoven - HOME