Meters

 

                      Onderstaande meters zijn door ons aangeschaft om technische metingen te doen. Zowel aan koud en warmwater leidingen, gasleidingen en rookgassen. Als erkend installateur hebben wij deze meters altijd bij ons om er dagelijks mee te meten en te werken. Het is noodzakelijk om veilig te kunnen meten aan toestellen voor het dagelijkse gebruik van de toestellen in een woning. Veilig en vertrouwd voor de bewoner en gebruiker.

 

Foto 1    

Op foto 1 zijn een aantal meters te zien die wij bij ons hebben om technische metingen te doen. Metingen die gedaan moeten worden voor de veiligheid en het gebruik van technische installaties. Verder op deze pagina worden de meters apart behandeld hoe en waarom wij meten.

Foto 2

Foto 2 zijn drukmeters. Deze gebruiken wij om gasdrukken te meten en om gasketels af te stellen. Ook om een gasinstallatie te controleren op dichtheid. Er staan drie meters op deze foto. Twee meters met een nauwkeurigheid van 0,1 mbar. Een meter met een nauwkeurigheid van 0,01 mbar. De juiste meter voor het juiste doel, daarom verschillende nauwkeurigheden.

  Foto 3

Op foto 3 zijn meters te zien die CO en CO2 kunnen meten. De kleine blauwe meter links boven is een elektronische meter die CO kan meten in de omgeving en in de afgassen. De grotere meter rechts onder is een meter die heel veel dingen kan meten.  Ook CO en CO2 in de omgeving maar ook in de afgassen. Ook het rendement van een gastoestel. Het zwart grijze apparaat is een hand/balg meter. Wordt ook vaak door de brandweer gebruik om de lucht kwaliteit te meten bij grote branden.

 

   Foto 4

Op foto 4 is de meter allen afgebeeld die van hierboven beschreven. Deze meter is een rookgas analyse meter. Om de rookgassen te meten worden deze bij brandend en aangewarmd toestel door de meter geleid.

 

        

 

        

              

Informatie over meters en metingen volgt!

2004 GTD Eindhoven - HOME