Ontluchting speciaal 

 

 

                     Wij zijn bij een probleem geroepen door een erkend collega installateur, CV Services te Eindhoven, voor een lekkage op een zolder. Het betrof een lekkage in de ontluchting van een CV installatie, weggewerkt (betimmering) onder het dakbeschot. Het was een dikwandige gelaste CV installatie. Mijn collega installateur veronderstelde een lek wat met lassen gerepareerd diende te worden. Nadat wij de leidingen vrij hadden gemaakt kwamen wij twee automatische ontluchting ventielen tegen. Deze waren door het lange gebruik zonder onderhoud helemaal vervuild en sloten dus niet meer op tijd af. Doordat deze ventielen helemaal waren weggewerkt heeft er ook nooit voldoende onderhoud aan kunnen plaats vinden. Deze betimmeringen waren gedaan door een vorige eigenaar voordat mijn collega installateur bij deze nieuwe bewoners kwam. Deze bewoners en mijn collega installateur wisten dus niet hoe het zat en wat er lekte. Foto's 1 t/m 3.

   

                  Nadat wij de oorzaak gevonden hadden moesten de twee automatische ontluchter ventielen vervangen worden. Echter deze ventielen waren zo hoog weggewerkt dat het niet op een normale manier te demonteren was. Door onze ervaring hebben wij ze alsnog kunnen demonteren. Wij hebben de schroefdraad verbinding met een speciaal kleine gasbrander heet gestookt en daarna met een speciale sleutel los kunnen draaien. Met heel veel moeite, en onder ervaring en vakmanschap. Daarna de twee aansluitingen dichtgemaakt met twee afdichting stoppen, foto 4. Nu kunnen de bewoners de verwijderde betimmering weer herstellen en afwerken. Er hoeft niemand meer bij in de toekomst voor inspectie en/of onderhoud. Dicht is dicht. Zie de vier foto's hieronder. 

 

   

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4        Klik op de foto's.

                      Omdat de installatie op dit hoogste punt een goedwerkende blijvende ontluchting nodig had, hebben wij op de zolderkamer de dikke stalen leiding door geslepen (vier maal), en voorzien van schroefdraad, (vier maal). Daarna de installatie voorzien van twee ontluchting ventielen voor een blijvende goede ontluchting. Ook kan nu preventief onderhoud plaats vinden (belangrijk) aan de installatie zonder breek en hakwerk. Wist u dat het goedkoopste element, lucht dus, in een CV installatie een van de grootste problemen kan veroorzaken. Zie hier voor ook onze pagina Spirotech. Zie ook deze drie foto's hieronder.

 

           Klik op de foto's.

 

 

 

Website Resolutie 1024 x 768                       2004 GTD Eindhoven - HOME