Is uw gasrekening (te) hoog?
 

                  Misschien is het tijd om uw CV- ketel te vervangen door een zuiniger type. Ruim driekwart van het gasverbruik in een gemiddeld huis gaat naar verwarming. Met een zuinige ketel kunt u dus fors besparen op de gasrekening. De Verwarmingswijzer berekent wanneer het tijd is om uw ketel te vervangen.

                 
De Verwarmingswijzer is een module die berekent of het verstandig is om uw huidige CV-ketel te vervangen door een HR107-ketel (het meest zuinige type). Een nieuwe ketel is een flinke investering.
En hoe zuiniger hij is, hoe duurder in de aanschaf.

                 
Maar een zuinige ketel levert ook een flinke besparing op, juist omdat het verwarmen van een woning zoveel gas verbruikt. Een gewone ketel vervangen door een HR107-ketel kan wel 226 euro per jaar opleveren aan besparing! Zelfs voor CV- ketels die nog een tijdje mee kunnen, kan het voordeliger zijn om ze te vervangen. De Verwarmingswijzer is dus niet alleen interessant voor mensen met een oude (defecte) ketel.

                 
De Verwarmingswijzer is te vinden op www.verwarmingswijzer.nl. Wanneer u hier een aantal vragen beantwoordt over uw woonsituatie en wensen dan krijgt u direct een advies op maat. Het advies wordt onderbouwd met cijfers over de besparing, de investeringskosten en de terugverdientijd.


                 
Milieu Centraal
De Verwarmingswijzer is ontwikkeld door Milieu Centraal in opdracht van het Ministerie van VROM. Milieu Centraal is de landelijke voorlichtingsorganisatie voor particulieren op het gebied van milieu en energie. Zij geeft betrouwbare tips en adviezen voor in het dagelij
ks leven. De informatie wordt getoetst door een commissie van onafhankelijke deskundigen. Op www.milieucentraal.nl vindt u uiteenlopende onderwerpen, van radiatorknoppen tot het gebruik van duurzame energie.
 

E-mail: ochgtd@planet.nl                                  2004 GTD Eindhoven - HOME