Oververhitte boiler 

 

 

                              Onderhoud is vooruitzien. Volgens ons is het vaak slecht gesteld met het doen van controle en onderhoud aan zowel gas als elektrische apparaten. In onderstaand geval een elektrische keuken boiler van 10 liter inhoud, de zo genaamde close in boiler. De gebruiker/klant had ons gebeld met de klacht van het lekken van water in het aanrecht kastje. Tijdens het ontmantelen thuis van het koperen vat (binnenketel) van de oude boiler kwamen wij het op foto vastgelegde feit tegen.

                        Hierop is duidelijk te zien dat de boiler vele jaren te lang gebruikt is. Onderhoud is ook het durven vervangen van toestellen. In dit geval dus een close in boiler in het keukenkastje. Vele jaren achtereen heeft deze boiler dagelijks warm water geleverd. Doordat er weinig of geen problemen ontstaan zijn in deze jaren, wat ten goede komt aan de kwaliteit van het merk en apparaat, is men er doodeenvoudig niet van bewust dat ook dit apparaat controle en onderhoud nodig heeft.

                        Als men onderstaande foto's bekijkt ziet men duidelijk dat deze boiler te lang in gebruik is geweest. Volgens ons heeft de door de gebruiker zelf in te stellen thermostaat niet goed of in zijn geheel niet meer gewerkt. Daardoor is de boiler voor lange tijd oververhit geweest. Dit is dus duidelijk een geval van verkeerde zuinigheid. Gevolg meer energie gebruik, minder comfort en veel meer kans op storingen. Bij lekkage en lange tijd afwezigheid een groot probleem. Door het veel te lang blijven gebruiken van een elektrisch warm watertoestel komt er veel kalk uit het water op de verwarming spiraal waardoor er veel weerstand ontstaat in het overbrengen van de warmte van de spiraal naar het water. Hierdoor wordt het energie verbruik hoger. Maar in dit geval was het een storing op het gaan lekken van de boiler, wat eigenlijk niet verwonderlijk is na zoveel jaren van gebruik. Zie hiervoor de foto's en speciaal de afdekdeksel/bovenkant van de boiler. Foto's 2, 3 en 4. Hierdoor werden wij ingeschakeld en kwamen wij tot deze ontdekking. Wij hebben een nieuwe close in boiler gemonteerd compleet met nieuwe inlaatcombinatie waardoor deze mensen weer jarenlang veilig en goedkoop warm water kunnen gebruiken in de keuken. Tevens/tegelijk hebben wij de inlaatcombinatie hoger gemonteerd zodat er minder kans bestaat van terug/uitstromen van het water uit de vaatwasser en wasbak.

     Onderhoud is vooruitzien                                 Klik op de foto's

 

Foto 1    Foto 2   Foto 3 

Foto 4    Foto 5      2004 GTD Eindhoven - HOME